Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fácán képes leírás - Madár.tlap.hu
részletek »

Fácán - Madár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: madar.tlap.hu » Fácán
Keresés
Találatok száma - 5 db
Fácán (állatok) meghatározás

Fácán (állatok) meghatározás

Fácán: (Phasianus colchicus): Nem védett, vadászható madárfaj. Hazánkban nem őshonos madár, eredeti hazája a Kaukázustól az Amúrig húzódik. Európába a középkorban telepítették be és azóta Európa nagy részén elterjedt. Betelepítették Észak-Amerikába is. A fácáncsibék felnevelése: Felnevelésükhöz ma már kiváló minőségű fácán, vagy pulyka indítótápokat lehet kapni, amihez az első héten nem is kell semmilyen más kiegészítő. Később tojásos, túrós lágyeleséget, kevés aprított zöldeleséget...

Fácán (Phasianus C. Colchicus)

Fácán (Phasianus C. Colchicus)

Az elmúlt évszázadokban és évtizedekben a fácánnak számos alfaját telepítették, (amelyek őshazája Ázsia) illetve vonták tenyésztésbe Magyarországon, ezek egymással kereszteződtek, így jött létre egy hibrid, amit vadászfácán-nak nevezünk. Ezek a vadászfácánok, mivel előszeretettel porfürdőznek, szeretik a laza homokos talajokat, legfeljebb 400 m tengerszint feletti magasságig érzik jól magukat, előnyben részesítik a sík és enyhén lankás vidékeket. Optimális élőhelye a változatos, fás-cserjés vegetációjú vidék, ahol jó búvóhelyet találhat. Magyarországon ősszel kedvelt társasvadászat a fácánvadászat. Évente mintegy 1,5 - 2 millió darab fácánt helyeznek ki, melyből 500-700 ezer kerül terítékre...

Fácán fajták

Fácán fajták

Az oldal a világ ismertebb és kevésbé ismert fácán fajtáit igyekszik bemutatni. A fácán fajtákról leírás, fotó. Egyes fajtákhoz tenyésztési információk is elérhetőek. A fácánokról általános ismertető. Ázsiai fácánok, európai fácán fajták és Észak-amerikai fácánok is megtalálhatóak az oldalon. Díszfácánok, vadászfácánok bemutatása.

Fácánfélék - Wikipédia

Fácánfélék - Wikipédia

A fácánfélék (Phasianidae) a madarak osztályának tyúkalakúak (Galliformes) rendjébe tartozó családja. 4 alcsalád, 46 nem és 182 faj tartozik a családba. A honlap a fácánok részletes rendszerezését mutatja be.

Szabó Benedek - Fácánfélék

Szabó Benedek - Fácánfélék

Szabó Benedek oldala a fácánokról. a honlap főképp fényképekből áll. Ha a képek miniatűrjére kattintunk, akkor nagyobb méretben is megtekinthetjük őket, és ha megtetszik, lementegetjük a számítógépünkre is őket.

Tuti menü